torsdag den 17. oktober 2013

Undersøgelse viser at der er fejl på 92 procent af fjernvarmenlæg

kære AB, jeg tillader mig at dele denne artikel med jer da det kan have betydning for varme distributionen / eller mangel af samme i ejendommen.


I flere end ni ud af ti boliger på Frederiksberg er der fejl på fjernvarmeinstallationerne. På landsplan gælder det 60 procent. Fejlene betyder manglende varme og høje regninger.

Skrevet Af Sanne Wittrup 25. sep 2013 kl. 15:56

læs hele artiklen: http://ing.dk/artikel/undersoegelse-fejl-paa-92-procent-af-fjernvarmeanlaeg-162043?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=daglig


Nye tal tyder på, at Danmarks mest udbredte opvarmningsform, fjernvarme, skæmmes af mange fejl, der giver dårlig komfort og unødigt høje varmeregninger for forbrugerne.

Det viser en undersøgelse af godt 3.000 anlæg til fjernvarme på Frederiksberg, hvor 92 pct. af anlæggene havde mangler og fejl. Heraf kunne 733 dog rettes med det samme.

Resultatet bekræftes af et efterfølgende tjek af 22.000 varmeanlæg over hele landet. Det viste, at der var fejl på 60 pct. af anlæggene. Serviceingeniør Dennis Jørgensen, som har været med til at gennemgå de mange anlæg, siger til Bolius’ magasin, Bedre Hjem, at problemerne på Frederiksberg ikke er enestående:

»Du kan overføre vores resultat til alle de større byer: Odense, hele København og alle de steder, hvor de har indirekte fjernvarme, mens de ikke har disse problemer at slås med i byer, hvor de kører fjernvarmevandet direkte ind i radiatorerne,« siger han til bladet.
Anlægget passer ikke til huset

Opgørelsen viser, at den hyppigste fejl er, at fjernvarmeanlæggene ikke passer til det hus, de skal varme op. For eksempel er trykket i anlæggets ekspansionsbeholder ikke højt nok til at løfte det varme centralvarmevand op til husets fjerneste radiatorer. Det medfører, at der ikke er varme på ejendommens øverste etager eller i rum længst væk fra fyrrummet.

Denne type fejl blev fundet på 57 procent af anlæggene og kan enten skyldes, at ekspansionsbeholderen har tabt tryk gennem årene uden at være blevet efterset, eller at anlægget simpelthen er indstillet forkert fra starten.

Et fjernvarmeanlæg er som regel fabriksindstillet efter et standardhus, så det kan løfte det varme vand fem meter op, men hvis anlægget opsættes i en kælder, og huset har to etager, rækker det ikke.
»Det er rigtig svært, hvis du som almindelig forbruger skal køre med et anlæg, der er fejl på fra starten. Så forsøger man at skrue på det hele, og så er det, vi får det unødigt høje forbrug,« siger Dennis Jørgensen...
læs videre her : link til artiklen på Ing.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar